11 Ocak 2009 Pazar

Ramsey Sayıları ve BOINC

Merhabalar.
Son birkaç haftadır Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği CEN Araştırma Grubu ile birlikte Ramsey Sayıları üzerine bir BOINC projesi ile meşgulüz. Kısaca söz edecek olursam Ramsey Sayılarının bilinenler aralığını daraltmayı amaçlayan gönüllü hesaplama - daha doğrusu hesaplatma- mantığına dayanan bir proje.

Birkaç ay içerisinde hayata geçirip sonraki birkaç ay içerisinde de sonuç-lar- alabilmeyi planlıyor ya da ümit ediyoruz.

Proje faaliyete geçtiği zaman bilgisayarınıza BOINC istemcisini kurarak yardımcı olabilirsiniz. Projenin faaliyete geçmesi konusunda da aşağıda verdiğim subversion deposunu takip ederek yardımcı olabileceğinizi düşündüğünüz herhangi bir konuda bizimle iletişime geçebilirsiniz. (Şu anda depoda herhangi bir kararlı sürüm bulunmamakta. Yazdığımız kodların bilgisayarınızı yada evinizi havaya uçurma potansiyeli bulunmadığını düşünüyoruz. Fakat şimdilik kodun çalışacağını ve doğru hesap yapacağını garanti edemeyiz, hatta hiçbir zaman böyle bir garanti vermeyi düşünmüyoruz:) Kodların tamamı GNU/GPL lisansına sahiptir. Kullanabilir, kopyalayabilir, değiştirebilir, -üç beş kuruşunu bize bağışlamak koşuluyla- satabilir, atabilir, ödev olarak sunabilir ve hatta ben yazdım diyerek kız/erkek tavlamayı deneyebilirsiniz.)

Aşağıdaki kabiliyetlerden herhangi birine, çoğuna ya da hepsine sahipseniz bu bize yardımcı olabileceğiniz anlamına gelebilir.

* Matematik (Çizge Kuramı, Kombinatorik, ...)
* Programlama (C / C++ / Assembly / Python)
* BOINC API, nauty, NumPy
* İşletim Sistemleri (Linux, OSX, Windows)
* İşlemci Mimarileri (x86, x86_64--AMD64,IA64, PPC)
* İşlemci Teknolojileri (MMX, SSE, SSE2, NVIDIA-CUDA ...)
* Veritabanı (MySQL / SQLite)
* Görsel tasarım (Tercihen Inkscape ve GIMP)
* (XHTML / JavaScript (prototype.js) / PHP)
* Tercüme (Türkçe <> İngilizce, ....)

https://svn.neu.edu.tr/cen/

Hiç yorum yok:

Konular

Matematik (5) Kod (4) Gündem (2) Bilgisayar (1) İnternet (1)